Najkrajšia kniha môjho života 😍

"Duch vojny sa stratil v diali zostal po ňom iba tieň."
Parom - Duch vojny

Ako na mojej FB stránke určite neušlo tvojej pozornosti, v relatívne dobrom zdraví sme sa prehupli z "geriatrického tehotenstva" ku "geriatrickej mamičke". A že to tehotenstvo bolo vskutku čarovné obdobie, musím priznať (veď som si to nenechávala iba pre seba TU). Ale ešte čarovnejšie je naše spoločné šestonedelie, ktoré si užívame všetci plnými dúškami. 

No už teraz môžem povedať, že oveľa spokojnejšie ako s náročným Ošom
Naša päťtýždňová Dida je už teraz porovnateľne menej uplakaná, umrnčaná, dokonca aj menej udidaná ako bol  a je jej brat (klop, klop, klop) a tak sa mierne obávam, či vôbec budem mať o čom písať v nasledujúcich článkoch môjho, momentálne, mamičkovského blogu, keďže som najviac písala o svojich ABnormálnej hrudi, na ktorej sa opäť po piatich rokoch urodili maďarské melóny. Ale ja verím, že námety sa stále nájdu, už teraz sa mi v hlave premieľa množstvo hlúpostí, ktoré sa oplatí dať na papier (do blogu :-))) . 

A sľubujem, že nasledujúce články nebudú také siahodlhé. Veď pri dvoch deťoch sa nedajú vypisovať romány.  

Desaťmesačný projekt


Aby som sa vyhla aj v dnešnom článku zbytočným rečiam, pristúpim rovno k tomu, čo som ti vlastne chcela povedať - ukázať. Počas tehotenstva, ako som už písala v jednom zo svojich článkov (TU) som čítala skutočne veľa. Za tých 10 lunárnych mesiacov som sfúkla cca nejakých 30 kníh  +- (áno ja viem, nič svetoborné, ale mala som aj iné veci na robote ako čítanie :-)). 

Od okamihu, keď som zistila, že pod srdcom mi bije ďalšie srdiečko, začala som si tieto knihy natáčať s Ošovou rukou na mojom bruchu. Pôvodným zámerom bolo urobiť video, na ktorom by bolo zachytené, ako mi postupne rástlo a guľatilo sa. Ale keďže Dida, presne tak ako aj Ošo rástla do bruška minimálne, a hlavne keď som ležala brucho nebolo skoro vôbec vidieť, trochu to nevyšlo podľa mojich predstáv (TU). Väčší úspech by sa objavil, ak by som to robila so zadkom, stehnami alebo kozami. Tam to teda skutočne narástlo a malo by to efekt a s krásnou celulitídou, ktorá, ako sa mierne obávam, už nikdy neopustí teplo mojich šuniek :-DDDD 

Takto nám vzniklo krátke minútové video, na ktorom je zobrazená moja tehotenská knižnica. Nie je úplne kompletná, nezaradila som tam detské knihy, ktoré sme čítali s Ošom, v tom prípade by bolo video oveľa dlhšie. Niektoré si mal možnosť bližšie spoznať aj cez moje recenzie, niektoré som iba sfúkla bez komentára, resp. už som recenziu nestihla.

Pozn. Ako si môžeš všimnúť, začínam knihou o M.R. Štefánikovi od Banáša, pretože práve na Mohyle na Bradle som túto novinu zistila a práve tento titul som čítala a končím opäť komiksom o M.R.Štefánikovi, keďže mi došiel pár dní pred pôrodom.  

Ako je už mojou známkou, tie videjká sú typicky moje, nie príliš kvalitné, trochu rozmazané, tmavé, svetlé, ale verím, že na nízku kvalitu mojich fotiek si si zvykol :-D.

Dokopy to dal môj skvelý a šikovný chlap, ja by som sa s tým trápila dokým by deti nezmaturovali. 

Určite si to pusť aj s hudbou. Nie je to Tota Heľpa, ako sa mylne domnievala moja sestra (trochu  naštiepená proti hudbe, ale aj tak ju ľúbim). 
Vybrala som intro piesne Duch vojny od skupiny Parom

Pozn. Tých som počúvala skoro celé tehotenstvo a pri ktorých piesňach som opravovala môj román, ktorý mal síce vyjsť ešte v júni, ale, bohužiaľ, vyzerá to tak, že nevyjde. Ale ja to nevzdávam, už pracujem na druhom, s ktorým budem mať viac šťastia.

Nuž, tak tu je to sľubované video:



Pár slov na záver: 


Nuž, a to je na dnes odo mňa všetko. Verím, že sa ti naše spoločné video páčilo, aj keď nie je tak kvalitné, ako profesionálne.
Ak ťa  zaujíma, ako som nakoniec dopadla na pôrodnej sále, či stará tokofobička, tetanička s vaginizmom zvládla VBAC, alebo nie, ak si zvedavý na naše spoločné chvíle, detské a iné hlášky, nalaď si ma aj nabudúce. Poprípade sa pridaj na moju FB stránku, aby ti nič neušlo. Som vďačná za každého sledovateľa, ktorý zvládne prečítať viac ako dva moje články :-DDDD a skutočne si vážim vás všetkých, pravidelných čitateľov, ktorí ma podporujú svojimi páčikmi.

A na záver, ak sa ti moje články, fotky a videa páčia, zahlasuj za mňa v súťaži o najblog/stránku, ktorú každoročne vyhlasuje časopis Abdon. Čas máš do 15.8.2019. Ďakujem veľmi pekne za každý hlas.

Ali Čaja z Paláca

Citát na záver:


"Nedokonalosť je krásna, šialenstvo je génius a je lepšie byť absolútne smiešnym než úplne nudným."

Marilyn Monroe

Komentáre

  1. Mne nejde hlas vôbec tak neviem aká hudba tam je :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak hlavně, že jste všichni přežili ve zdraví :). Video je náhodou super, těším se na další povídání! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne. Som rada že sa video naše pacilo a pevne verim že aj dalsie clanky sa budú rovnako páčiť.

      Odstrániť
  3. Gratulujem k novému človeku na tomto svete! (nie, seriózne, gratulujem, som rada, že ste obe zdravé) ... rozkošné video a blahoželám k tehotenskej knižnici :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem a áno, to že sme obe zdravé je najdolezitejsie.
      Som rada ze sa naše video páčilo, dali sme si na nom zalezat...

      Odstrániť
  4. To video je parádní! Je to takové originální s tou knížečkou a nevím proč, mám z něho husí kůži, což mívám, když mě něco nadchne! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, veľmi ma teší že sa naše video páči a husiu kožu mas hadam aj kvoli hudbe. Schvalne som vybrala taku, ktorá chyti.
      Ďakujem za komentár

      Odstrániť
  5. Alinka, mám z vás obe obrovskú radosť - gratulujem ku krásnej dcérke♥♥♥ A čo sa článočku aj videjka tíka, tak som opäť nadšená a naplnila si ma radosťou ^.^ Prajem vám obom veľa zdravíčka a krásnych, nezabudnuteľných chvíľ a teším sa nové články...inak si prečítala naozaj parádne knihy :D
    Maj sa krásne a verím, že sa tvoj román určite dočká knižného vydania ^.^

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mony ďakujem veľmi krásne za pekné slová. Som rada že sa video naše páčilo dali sme si s Oskim záležať obaja.
      Teším sa ze som mala tolko času na čítanie, článok mal tým padom aspon tú minutu.
      Dúfam že k pisaniu sa coskoro dostanem a opäť ta pobavim ako stále.
      S mojou knihou to už dobre nedopadne ale s tou druhou mozno budem mat viac štastia
      Krásny deň ❤️❤️

      Odstrániť
  6. Tak drahá, konečne som zablúdila aj k tebe. Dovoľ mi teda ti s obrovskou radosťou v srdci zablahoželať k Didke. Pevne verím, že bude zábavná po maminke a jedného dňa si prečítam aj jej blog. Tak teda všetko dobré vám prajem, hlavne nech ste všetci zdraví a šťastní :-)

    PS: Tiež som si myslela, že je to Tota Heľpa :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti veľmi krásne sa pekné slová. Sama som zvedavá aká bude ale už teraz mám pocit že podarena.
      Ale Ošo už teraz hadze hlody takze si myslim, že ešte predtym si precitame jeho blog 😂😂. A možno bude mať vacsie stastie s knihou.

      Takze moja sestra nie je jediná co má podobny pocit 😂😂

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Za každý komentár, pochvalu, pokarhanie i konštruktívnu kritiku ďakujem

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Diagnóza: Molusky - to asi nebudú kiahne

Diagnóza: Tetania - novodobý problém mladých

To nevymyslíš, to je naša realita