Fitness koláč - Pečieme s Ošom.

Tak, milý môj čitateľ, dnes len tak narýchlo, trochu si zas zamaškrtíme. Zdravo, chutne a bez cukru samozrejme. Veď chudneme, nie?

Zas podľa Adriany


Dnes som v rámci svojho chudnúceho procesu pobehovala po byte s "rentečkou" i "portvišom", a v odpade určenom na vyhodenie do modrého kontajnera (papier, ak by si nevedel), som objavila pokrčený letáčik z Lidlu. Bol to ten istý, ktorý som ti spomínala pri našom spoločnom sánkovaní (TU), ten, ktorý Ošo nepustil z ruky, ani keď som ho obliekala a vyzliekala z overalu.

Zdroj foto


Tak veľmi ho chcel, a potom ho vyhodí do koša. Priznám sa, hľadala som ho párkrát, ale nenapadlo ma pozrieť sa niekam, kde už niet čo hľadať. Ono, u nás to funguje tak, že Ošo vyhodí čo ja ešte potrebujem a jemu zavadzia, a zas naopak, to čo zavadzia mne, on to momentálne veľmi potrebuje. A ja sa potom o to prerazím v noci, pri návšteve toalety.

Každopádne, pri pohľade na vysmiatu Adrianu som dostala okamžitú na chuť na nejakú mňamotku. 


A k tomu je to fit, čo znamená, že veľmo nezhreším vo svojom programe chudnutia.
tip
Som na seba hrdá. Už mesiac robím všetko pre svoju postavu, tu tam cvičím (no nemysli si, s trinásť kilovým piercingom na bradavke to nie je bohviečo). Sem tam si ho prehodím na druhú bradavku, a pokračujem v cvičení. 

Taktiež som obmedzila cukor, bielu múku, tuky a podobne. Výsledok sa dostavil okamžite. Neschudla som síce ešte ani gram, môj pás sa ešte stále nevrátil z dovolenky, čo je ale momentálne jedno, keďže cez osemkilové poprsie by ho aj tak nebolo vidieť.
(Do konca roka je ešte ďaleko, mám času habakuk).



Ale cítim sa fajn. A to je hlavné :-)

No, aby som pokračovala vo svojom monológu o ktorom som dnes chcela, našla som ten leták, a rozhodla som sa, že sa pustím do pečenia.
Teraz ale nenechám nič na náhodu a najskôr si pozriem aj video s Adrianou, aby som od slova do slova, od úkonu k úkonu urobila všetko ako ona.

Potešilo, že bola neformálne oblečená, žiadne saténové či plesové šaty ako minule. Vydýchla som si. Pravdu ti poviem, nemala som najmenšiu chuť vytiahnuť svoje jediné "koktejlky" (povedala som si, že dnes so všetkým, aj s oblečením). Problém by nastal, ak by som sa do tých šiat chcela aj napratať. Žiadna šanca.

Takže som si vytiahla svoju obľúbenú flanelovú košeľu a pustila som sa smelo do pečenia.

Tak jednoduché, že aj blbec to pochopí, ja som to pochopila


Takže. Pripravila som si suroviny podľa zoznamu (samozrejme, iba od slovenských výrobcov).

Samé fajné veci :-)
  • kokos
  • banány
  • jablká
  • hrušky
  • brusnice
  • slnečnicové semiačka
  • ovsené vločky (ja som dala špaldové)
A ja som sa neondela, a pridala som si aj čokoládu a hrozienka hoc neboli v originál recepte...fantázii sa medze nekladú :-)  

Keďže tu nejde o recept ako taký, preto ti hodím link na kompletný zoznam nájdeš TU.


Môj chlap mi kvôli mojim úspechom vo sfére pečenia kúpil aj novú váhu, aby som to mala jednoduchšie, a nemusela sa plahočiť s našou starou, už nie veľmi presnou (podľa neho. Ja si myslím, že vážila dobre...uhol pohľadu).

Parádna váha, čo ti poviem :-)

Ale zas, fajnová váha. Návod je hrubší ako moja budúca kniha (ak mi ju náhodou vydajú) a to je čo povedať. Rozmýšľam, čo je na vážení také zložité, že potrebuje taký návod, ale asi normy EÚ. 
Šokantné, neriešim, pracujem ďalej.  

Postup, úplne jednoduchý, najjednoduchší, všetko zmiešať do jednej guče.





A v tej chvíli, došiel môj tancujúci synátor s medvedíkom v ruke a naznačil mi, že už je čas nahnevať susedom našimi tanečnými kreáciami. 



Snažila som sa mu naznačiť, že nie je tá správna doba.
Smutne prešiel k zapnutej rúre, ukázal na ňu prštekom a zahlásil:

"Ji-ji"

Preklad: Žiži

Prišlo mi ho ľúto, tak som mu nasypala zvyšné hrozienka, brusnice a slnečnicové semienka. Zas jeden z mojich originálnych nápadov. Mohlo ma napadnúť ako to dopadne.


To nie sú mravčekovia, to sú hrozienka :-)
Rozumej, on má hrozienka veľmo rád, ale ešte radšej sa hrá na dážď. Asi som si s ním mala predsa len dať jedno kolečko: Medveďku, daj labku.

Nevadí, veď zavoláme na pomoc veselo vrkútajúcich holúbkov z vonku, ktorí nám pravidelne "čistia" balkón a pekne ich poprosíme:

"Hrozienka do mištičky, brusnice do fľaštičky..."

Môjmu chlapovi sa však ten nápad vôbec nepáčil, a už si pripravoval portviš, ktorí po nich hodí, keď sa čo len priblížia k našim "okenečkám".

No nevadí, naša domácnosť má našťastie krásnu hrdličku menom Ali, ktorá si to pekne krásne pozbiera. 


Konečne som dorobila cesto a šmarila ho do trúby.


A potom sme spokojne mohli ísť hojdať lustrom susedom pod nami. Najväčší úspech majú opice a sloni. Ej, ale dupocú...


Po hodine, hoc sme skoro zabudli, pretože po dupaní sa Ošo začal hrať s kuchynským budíkom, a tak si zvonil hore dole, ale nie po hodine ako mal, sme koláč vytiahli z rúry a čakali kým vychladne.

Tramtadadaaaaa


Výsledok?


Malý sa šiel obliecť (ups objesť. Určite od nich neutekal kým bolo na stole :-), dokonca i môj chlap. A o sebe ani nehovorím. Takže vrelo odporúčam nám, ženám, ktoré "honí mlsná" a snažia sa schudnúť. A dokonca si na ňom pochutia aj deťúrence, ktoré ešte nie sú pokazené cukrovinkami :-).
Sem tam sa aj tej nešťastnej Adriane niečo podarí.

Citát na záver

"Ak čakáš na perfektné podmienky, nikdy nič neurobíš!"


Zdroj pohybujúcich sa obrázkov: http://giphy.com/

Komentáre

  1. Predpokladám že je to preklep a že sa objedali a neobliekali aby od koláča ušli ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Upssss, chybička se vloudila, opravíme. Ďakujeme. Ale musíš uznať, koláč bol chutný :)

      Odstrániť
  2. Jůůů tak to si také připravíme :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fantázii sa medze nekladú dá sa tam pridať čo máme radi. Naozaj je výborný chutil aj synovcom zvyknutym na sladkosti :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Za každý komentár, pochvalu, pokarhanie i konštruktívnu kritiku ďakujem

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Diagnóza: Molusky - to asi nebudú kiahne

Diagnóza: Tetania - novodobý problém mladých

To nevymyslíš, to je naša realita