Hlášky nielen z Paláca 6

"Ja vyhrávam na garmoške, všetkým ľuďom do kroku. Je mi ľúto - narodky mám iba raz v roku."
Pesnička krokodíla Geňu

Eh, ale to ubehlo. Rok sa s rokom stretol, ani som sa nenazdala, a už sme opäť raz o 365 dní starší. Avšak, ako moja sestra hovorí:

"My ženy nestarneme, my zrejeme ako víno."


Nuž, a to som si povedala i ja, keď som ako narodeninový darček v tombole na "Dzeň valala", kde trávim posledné prázdniny pred návratom do Paláca, vyhrala "smetnú bedňu", inak zvanou aj "Kuka nádoba". Každý darček poteší, i keď tak dumám, čo mi tým chcel asi osud naznačiť. ..
Alebo iba príliš rozmýšľam nad vecami, za ktorými skutočne netreba hľadať nič viac, iba to, že sú.


Avšak, nie o tom som dnes chcela, o tom sa dozvieš viac v niektorom z mojich budúcich článkov. Dnes som sa ti chcela pochváliť s tým, že som mala teda tie narodeniny a že keď som už i ja niečo vyhrala, že by som teda i ja chcela niekomu niečo dať. A to napríklad i vo forme úsmevu na tvári vďaka môjmu dnešnému článku. Alebo ak by si mal záujem, mám tu pár knižiek, s ktorými by som sa chcela podeliť so širokou, či úzkou verejnosťou. 

Ale skôr, než sa dostanem k samotnej súťaži, tak mi dovoľ ťa potešiť zas nejakými, možno nie tak vtipnými, ale podľa mňa zaujímavými hláškami, ktorými nás častujú zákazníci dnes a denne. Keďže sa už hlášky z nášho Paláca nateraz minuli (avšak, čaja sa už vracia späť takže začneme odznova), zabehla som si pre pomoc i do susedných prevádzok. Tak sa snáď nikto nenahnevá...


Pár hlášok pre oddych


Prišiel deduško za predavačkou:
Z: Prosím vás, máte tú knihu od toho Lesba? On napísal tuším takú romantickú knihu, niečo so srdcom. On je tuším zo severného Írska. Viete, manželka spomínala, že by ju chcela, ale som si to zapísať. 
P: Vy asi myslíte Kožené srdce od Dána?
Z: Ahá, takže ten Lesbo je z Dánska? To som nevedel...




Do predajne prišiel chlapec, asi vo veku 10 rokov a pýtal sa, kde máme oddelenie s knihami o koňoch. Keď ho kolegyňa odviedla na poschodie, kde máme takú literatúru, chlapček sa rozhliadol a povedal: 
Bože, ja som v nebi!



Z: (pani) Prosím vás, dajte mi toho úchyláka!





Z: Máte knihu kto z koho?
P: ???
Z: Nó, ententýky...
P: Aha, vy myslíte Jeden musí z kola von.
Z: Ánooo



Z: Prosím vás, máte knihu Da Vinciho pin kód?




Z: Prosím vás, hľadám takú knihu, no neviem si spomenúť. Taký ako Hitler, alebo Bin Laden. Joooj, ten - už viem o Buddhovi.



Z: Prosím vás, Kam sa podel môj syn?
P: ??? Ani netuším



Z: Prosím vás, kde máte knihu o mrmli, mrmli?
P: Čo prosím?
Z: Nóoo, také tie knihy s mrmli, mrmli...
P: Prepáčte, ale skutočne nerozumiem.
Zákazníčka očervenela a pošepla: Erotickú literatúru...



Z: Prosím vás, ktorá je tá posledná kniha od Evitypress?
P: Ona.
Z: No veď, ktorá oná?



Z: Vidím, že máte výpredaj kníh. A to všetky knihy máte v cene od 9 do 21 eur?
P: Neviem, odkiaľ máte túto informáciu?
Z: Máte to na dverách (otváracie hodiny)



Z: Prosím vás, kde nájdem životopis o tenistovi Borisovi Beckhamovi?














Na záver malá súťaž o pár kníh - neaktuálna !!!




Nuž, toľko dnes k hláškam od zákazníkov či predavačov, hádam ťa aspoň trošičku zabavili v tom neskutočnom sparne, v ktorom to poriadne ani mozgu nepáli. Teda, aspoň tomu môjmu a preto prejdem k jadru veci. 
Keď už mám tú rozdávačnú náladu vďaka narodeninám ((i vďaka vedúcej Evičke, ktorá mi ponúkla do súťaže nejaké knižné tituly), tak som si pripravila malú súťaž o nasledujúce knihy: 


1.) Zapálili sme onen svet (Sebastián Jahič)
2.) Tajné životy (Biba Bohinská)
3.) Vône života (Táňa Keleová - Vasiľková)
4.) Smrť na druhom brehu (Dominik Dán)

A tak, ak máš o niektorú z nich záujem, spokojne sa zapoj do súťaže. Stačí, ak mi na mail

cajazpalaca@centrum.sk

napíšeš do 31.8.2017 správnu odpoveď na otázku:

"Ako sa volá dedinka na Zemplíne, v ktorom sa naša chalúpka nachádza?"

A samozrejme, nezabudni pripísať, o akú knihu máš záujem. 

Pozn: Ak náhodou nevieš, pomôcku nájdeš v odkaze na konci článku :-)



Výhercovia a správna odpoveď TU.

A týmto ti veľmi pekne ďakujem za to, že si to v tom nedýchateľnom vzduchu zvládol až tu. Taktiež ďakujem za každú správnu odpoveď, a ak budeš mať chuť, zapni si môj blog i nabudúce, bude sa na teba tešiť

Ali Čaja z Paláca

Citát na záver:


"Na vek ženy treba zabudnúť, ale na jej narodeniny nikdy."


Václav Richter

Komentáre

  1. Jooooooi, Ali :D kniha za 9 - 21 eur... tá ma dostala. S mojou si zatiaľ nemala funny story? Ak hej, určite napíš na fb.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ešte nepracujem takže momentálne nemám ešte žiadnu vtipnú historku. Ale keď sa niečo pritrafí, tak ti samozrejme dám vedieť :-)

      Odstrániť
  2. Ooch Ali, vieš že ja tieto články neskutočne milujem a keď som zbadala ďalší, skoro som z kože vyskočila.
    Ale skôr ako začnem písať k tomuto,chcela by som ti prv ešte z celého srdca popriať všetko len to najlepšie a najkrajšie, zdravie pre teba a celú rodinku a rovnako tak aj šťastia a lásky. Aby bol úsmev tvojim každodenným spoločníkom a ľudia okolo teba mu zakaždým pomohli nájsť cestu späť, ak by náhodou zablúdil. A samozrejme ešte veľa úspechov ako v osobnom, tak aj v blogérskom živote.❤ (Tým smetiakom ti život chcel naznačiť iba to, aby si doň zahodila všetky starosti, nepodstatné veci, problémy ktoré ťa ťažili a mohla začať odznova s čistým štítom).
    Nuže a teraz späť k článku. Mám taký dojem, že ma ešte žiaden nepobavil väčšmi ako práve tento. Dusila som sa smiechom, keďže situácia mi nepovoľovala rehliť sa na plné raty.😃 Ja ani netuším, ktorý z výrokov pobavil viac. Skladám úprimnu poklonu všetkým predávačkám za to, že aj napriek týmto skomoleninám vždy vedia vypátrať to, po čom zákaznikové srdce túži. Neľahká úloha občas ako pozerám.😃
    P.S.: Pohľad na toho chlapčeka musel byť krásny! 😍 Aaach

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jaj Veronika, tie tvoje komentáre ma vždy potešia. Vidíš, ja som sa na tú smetnú bedňu takto nepozerala, ale po tvojom nápade určite budem.
      Veľmi krásne ďakujem za blahoželanie, po splínnom období budem potrebovať trochu pozitívnej energie, aby som sa trochu dala do poriadku skôr, než sa opäť vrátim do pracovného života.
      My predavačky kníh musíme byť tak trochu aj psychológmi, aby sme nevybuchli hneď smiechom či nezhodili toho, čo stojí oproti, predsa len to nie je vhodné. Ale veď roky praxe a skúsenosti nás už naučili. No aspoň sa potom môžete na výrokoch zabaviť :-). A my tiež.
      Joj, pohľad na deti, ktoré milujú knihy je vždy úchvatný :-)
      Ďakujem za krásny komentár :-)

      Odstrániť
  3. Neskutočne som sa zamiala na tých hláškach o knihách. :D Musela som ich prečítať aj mame, sú vážne dobré! Prajeme všetko najlepšie k narodeninám! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi krásne, som rada že naše hlášky bavia ľudí vždy a všade. Kvôli úsmevu na tvári tieto články tvorím, a vidím, že plnia svoj účel. Som rada, že sa zabavila aj mamka, a spokojne jej prečítaj aj tie články o hláškach, ktoré som spísala predtým. Tiež by sa jej mohli páčiť :-)
      Ďakujem za koment

      Odstrániť
  4. Miluji články s hláškama! Miluju! :D Vždycky se tak neuvěřitelně pobavím a pak si nepřijdu tak blbá, když něco plácnu já :D
    Nejvíc mě dostal úchylák, ententáky a otvírací hodiny. :)
    A všechno nejlepší!

    Gabux

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne. Hej, keď vidím počujem alebo si čítam o hláškach iných ľudí, tiež sa tak ubezpečujem, že nie som úplne tupá :-).
      Som rada, že som ťa rozosmiala, bolo to aj účelom môjho článku :-). Niektoré sú fakt až také, že čože to tí ľudia nevymyslia...
      Ďakujem krásne za komentár

      Odstrániť
  5. I ja sa pridávam k nadšencom týchto článkov♥^.^♥ Sú úžasné a toľko sa pri nich nasmejem :D A prajem všetko len to najlepšie z toho najlepšieho, pretože si to zaslúžiš. Veľa zdravia, šťastia, úspechov v reálnom i blogovom svete, nech sa ti stále darí :* A s tým smetným košom to skvelo vystihla Veronika, isto je to osud a znamenie zahodenia všetkých starostí ;) Maj sa krásne...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi krásne. Ja sa pri tých výrokoch tiež nesmierne bavím , po prvýkrát keď si ich vypočujem a potom keď ich zapisujem. Momentálne tie z kníhkupectva som vyčerpala, avšak zatiaľ zbieram ešte tie dovolenkové a zo života. Uvidíme, čo sa podarí. Ale od septembra sa vraciam do práce, uvidíme aké úlovky zas pracovný život prinesie. A ja sa s tým určite zverím vám, ostatným.
      a s tým košom to asi tak urobím. Lebo niesť všetky tie smútky a dumy v hlave už je veľa. Potrebujeme to prefiltrovať :-)

      Odstrániť
  6. Na tých hláškach som sa výborne zasmiala :D Hlavne tie otváračky, to je proste TOP :D V čase, keď som ešte robila v Tescu na informáciách som si tiež vypočula rôzne perly. Škoda, že som si ich nezapísala, pretože tiež stály za to. Určite článok niekedy ukradnem a zazdielam u mňa na page :D

    Maj sa pekne, Jaji.
    www.jajibloguje.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, s tým zapamätaním to je pravda. Niekedy si myslím, že to si určite zapamätám, to je taká blbosť že to sa nedá zabudnúť... a po dvoch dňoch už len márne lovím v pamäti, čo to tá moja sestra, či ten môj syn vlastne povedali? Ako to, že si to nepamätám, keď som sa na tom ešte pár dní rehotala? Od istého času nosím so sebou zápisník a pero, alebo poznámkový blok v mobile a zapisujem všetko. Nikdy neviem, čo sa mi hodí. Je neskutočná škoda hlášok, ktoré sme si nezapísali, odkedy sme ako obchod boli otvorení. Tie, presne tak, ako aj tie tvoje z tesca, ostali stratené v čase. Škoda. No túto chybu už nebudeme opakovať :-)
      Inak, budem iba veľmi rada, ak si môj, alebo i tie ostatné hláškové články "ukradneš", budem rada, ak sa na nich, i na mne, zasmejú aj iní.
      Ďakujem krásne za koment :-)

      Odstrániť
  7. "Mrmli mrmli" mě fakt pobavilo :D

    gingerjannie.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že som pobavila. Zákazníci teda dokážu pobaviť dnes a denne :-). Niekedy sa čudujem, čo z nich vypadne.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Za každý komentár, pochvalu, pokarhanie i konštruktívnu kritiku ďakujem

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Diagnóza: Molusky - to asi nebudú kiahne

Diagnóza: Tetania - novodobý problém mladých

To nevymyslíš, to je naša realita