Myšlienky ktoré som objavila v knihách 3. časť

"Neboť chytrých knih je málo tak se s nima chytračí, a já nevím je to k smíchu nebo k pláči."
Karel Plíhal - Knihy

Za ten čas čo si doma váľam a pestujem šunky a celulitídu na bokoch, zadku, stehnách a páse mám aj nejaký ten čas na čítanie. Musím sa načítať do zásoby, už len nejakých cca 55 dní a budem mať na práci množstvo iných, nemenej dôležitých aktivít, ktoré ma budú zabávať viac ako čítanie (pevne ale dúfam, že nejaký ten článok prinesiem, ale záleží od bábätka. Ak bude ako Ošo, tak bude trvať cca 9 mesiacov kým sa ozvem :-DDDDD). Ale ako sa poznám, nebude to mať dlhé trvanie kým sa ku knihám vrátim. Také čítanie ako Krtko a nohavičky, Rozprávky od Sutejeva či Sedem kozliatok stále bude tvoriť gro mojich obľúbených chvíľ so synom (a následne aj s druhým dieťaťom, pretože čítať deťom je to to najmenej čo deťom môžem dať TU). A keď sa už deťúrence budú vedieť vyhrať samé, mama sa opäť vráti k svojej obľúbenej literatúre.


A tak čítam. Skoro stále keď je možnosť a od začiatku roka mám za sebou 20 kníh (sama som zvedavá, koľko ich do pôrodu ešte stihnem, rátam že záleží od počasia...:-)))). Tie, o ktorých som si myslela že by boli pre niekoho zaujímavé, som priblížila (a snáď ešte priblížim) vo svojich článkoch, niektoré som iba prečítala a založila (niet toľko času aby som o každej písala článok, však zas mám na práci aj iné činnosti), k niektorým sa určite ešte niekoľkokrát vrátim, lebo stáli za to. Avšak stále si zapisujem zaujímavé vety a slová z každej knihy, ktoré nosia so sebou nádherné posolstvo.

Občas sa potrebujem iba vyspovedať z prebytku citátov a dumiek, i preto vznikol dnešný krátky článok, v ktorom ti prinášam ďalšie také myšlienky, s ktorými, podľa mňa, stojí za to podeliť sa s niekým. Snáď sa ti budú páčiť. (Ak si náhodou nečítal tie predchádzajúce, články nájdeš TU a TU.)


"Mohol byť presvedčený, že si niečo veľmi želá - možno celé roky - kým vedel, že toto želanie je nesplniteľné. No keď sa zrazu ocitol pred možnosťou, že sen sa stane skutočnosťou, želal si len jedno, aby si to nikdy nebol želal."

Nekonečný príbeh - str. 190

"Kto klame, uvrhne svoj život do strachu a ten strach skôr či neskôr privolá to, čoho sa bojí."

Vyvolená - str. 192

"Je typický, že člověk má spoustu volnýho času, ale málokdy ho dokáže využít tak, aby byl spokojen."

Nejlepší víkend - str. 473


"Svobodný prostě jsi. Jakmile začneš přemýšlet tak, že k volnosti něco potřebuješ, stávaš se závislým."

Volba - str. 120




"Svět není krutý a zlý. To náš postoj k němu z něj dělá příšeru. Svět prostě je takový, jaký si ho uděláme."


Moje milá smrti - str. 170


"Zdalo sa mu čudné, že otec číta knihy, aby pochopil ako byť šťastný, pretože on vie, ako byť šťastný: stačí robiť veci, ktoré máš rád."

Ranné želania - str. 31


"Ne všechno, vždy a všude musí být dokonalé. Opravdu jenom stačí, aby toho dobrého bylo víc."

Nájděte si svého Marťana - str. 145


"Když jsi v pubertě, je v pořádku že jsi vůl. To mají puberťáci v popisu práce."


Co by můj syn měl vědět o světě - str. 27


"Láska nepodvádí. Pokud něco, radši vám uštědří dobře mířenou facku přímo do obličeje."


Pokušení být šťastní - str. 176



"Kdykoli si všimneš, že tě obtěžuje nějaká myšlenka, něco udělej. Cokoliv. Zastav se, začni zpívat nebo něco psát, ale nedovol ji, aby tvoji mysl ovládla. Změň směr toho, co jsi dělala a uvidíš, že tá myšlenka zasa zmizí."

Hadí žena - str. 250

V každej knihe sa nájde jeden citát, alebo veta, ktorá si zaslúži, aby sme si ju prečítali viackrát. A také, o ktorých si myslím, že stoja za to, sa s tebou veľmi rada podelím. Pevne verím, že sa ti moja dnešná várka páčila a o pár mesiacov ti prinesiem zas ďalšiu :-DDD.


Ak sa ti moje články páčia, budem rada ak dáš lajk na moju FB stránku, aby ti neušiel ďalší z mojich citových, tehotenských, materských výlevov, nejaká ten môj pohľad na prečítanú knihu, zážitok, životný príbeh či milé a vtipné príbehy iných ľudí, ktorí ich so mnou radi zdieľajú :-DDDDD. Prajem krásny deň a dúfam, že si ma naladíš aj nabudúce

Ali Čaja z Paláca

Citát na záver:


"Knihy sú ako zrkadlá. Vidíte v nich len to, čo už máte v sebe."


Carlos Ruiz Zafón

Komentáre

  1. Vždycky jsem si říkala, že si začnu z knížek vypisovat citáty, protože některé vážně stály za to. Nikdy jsem tuhle myšlenku nerealizovala, třeba se k ní taky jednou dokopu :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. JJ aj mne to trvalo roky, kým som sa k tomu odhodlala a pri tom množstve prečítaných kníh mi množstvo krásnych myšlienok poutekalo. Ale dostala som od Ježiška nádherný zápisník od Paperblanks a to ma donútilo k písaniu. Bolo by škoda aby taký pekný zápisník ostal bez zápiskov... vyskúšaj to tak :-D

      Odstrániť
  2. Kedysi dávno som čítala s ceruzkou v ruke a podčiarkovala si vo vlastných knihách zaujímavé state a z cudzích vypisovala, lenže kde to je ....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi je načase sa k tomu vrátiť. Celkom príjemná aktivitka :-DDD

      Odstrániť
  3. Nádherný článok! :) Hneď prvý citát ma dostal...inak knihu Moje milá smrti mám už v poličke a neviem sa dočkať, kedy bude dostatok času, aby som sa do nej pustila :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tú knihu plne odporúčam, má kopu pekných myšlienok a je super napísaná. Presne ako aj blog tejto autorky.
      Ďakujem za komentár, a som rada že sa článok páčil, s krásnymi myšlienkami je potrebné sa podeliť.

      Odstrániť
  4. Tohle je velmi pěkný koncept článku. A souhlasíms s tím, že v každé knize je minimálně jedna věta a myšlenka, která stojí za zapamatování. Já si je naštěstí ale většinou nepamatuji a tak mohu své oblíbené knihy vesele číst znovu a znovu :D

    Gabux | Poslední článek

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to máš super. Ale keď ja si poviem, že je ešte stále toľko krásnych kníh, ktoré si chcem stihnúť prečítať, a tak si radšej tie myšlienky a pocity vypisujem, aby som si ich potom vedela vyvolať.
      Som rada, že sa ti môj článok páčil a ďakujem za komentár. Stále rada poteším dumkami, ktoré stoja za zastavenie a za zahĺbenie sa.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Za každý komentár, pochvalu, pokarhanie i konštruktívnu kritiku ďakujem

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Diagnóza: Molusky - to asi nebudú kiahne

Diagnóza: Tetania - novodobý problém mladých

To nevymyslíš, to je naša realita