Nemusím byť krásna, hlavne že som milovaná

Tak, dnes zas pár fotiek a trochu mojej mamičkovskej úvahy o kráse :-)

Každá žena chce byť krásna 


Zdroj foto


1.) 
Jedna bývala kolegyňa mi onoho času zahlásila, že jej muž sa celý deň pozerá na krásky, dokonalé asistentky a sekretárky, a tak keď príde domov nemôže sa kukať na príšeru (celkom dobré mienenie o sebe...). 
A tak vstáva o pol hodinu ako on, a robí si tvár skôr, než jej manžel vstane a nedajbože by ju neuvidel nenalíčenú.

Ufff, ako k tomu dôjde môj chlap, ktorý sa musí pozerať na príšeru od rána :-)? 


"Krásne žena  poskytuje úžitok len milencom a maliarom bez fantázie"                                Pablo Picasso
Zdroj foto

2.)
Keď sme boli na súťaži 5 proti 5 padla otázka, čo by žena nemala robiť pred mužom. A jedným z pokusov bola odpoveď, že by nemala doma chodiť nenamaľovaná. Samozrejme, že sa ozvalo XXX.

Chvalabohu, ako by k tomu prišiel môj chlap, že doma si dovolím chodiť nenalíčená :-)? 


Všetky sme krásne, a kto to nevidí, nezaslúži si našu lásku
Zdroj foto

3.) 
Nedávno som čítala na jednej mamičkovskej diskusii príspevok akejsi devuchy, že čo sa mamičky čudujú, že ich manželia podvádzajú, keď sa o seba vôbec nestarajú, a pochodujú doma vo vyťahaných teplákoch či ogrckanom tričku.

Očividne kočka žije sama, nikto jej neprehadzuje veci z obývačky do predsiene, nevrieska pri ušiach od rána do večera, nestojí pri plotni a nevyvára jedlo a nemodlí sa, aby ostalo aspoň na dva dni, neprebaľuje a neperie exkrementy...

Na to sa jedna mamička rozhodla pre experiment, a pred príchodom muža sa nalíčila, upravila, nahodila a obula si lodičky. Keď sa muž vrátil z práce, tak sa jej opýtal kam ide, a ona na to, že nikde, len sa mu chcela páčiť. Muž dvihol pravé obočie a opýtal sa jej, či laktačná psychóza začala úradovať.

"Ženy musia byť milované, ak majú zostať krásne."                 John Bauer
                                       














                   Ja to poviem asi takto: 

Každá mamina je krásna... a ak muž nevidí jej nádheru za ublinkanými tričkami, vytrhanými a strapatými vlasmi, za vyťahanými a boľavými prsiami, unavenými ale láskavými očami, nezaslúži si jej lásku!!! 
A každý chlap, ktorý nevidí vnútornú krásu svojej ženy a vyžaduje od nej aby tu schudla, tam niečo so sebou urobila, nie je kompletný, a nezaslúži si takú dokonalú bytosť vedľa seba.
Nech si ide za vyfiflenou krasotinkou, namachľovanou umelinou, ktorá keď si dá dole make-up vyzerá ako Michael Jackson...presne to si on zaslúži. 
A o pár rokov, keď jeho deti vyrastú, bude neskoro si uvedomovať, čo stratil. 

Pozn. Na túto tému sa mne veľmi páčil český film Nestyda, s Jiřím Macháčkom a Simonou Babčákovou v hlavnej úlohe.  

Krása telom časom slabne, krása ducha časom silnie!!!

Tak ja rozmýšľam, že žijem asi v inej dimenzii. 
Alebo mám divného chlapa, ktorému nezáleží na tom, aby som doma pobehovala pri čistení záchoda v saténovej košieľke, pri umývaní riadu nestála na ihličkách, či pri tancovaní Medveďku daj labku bola nalíčená, ako na módnu prehliadku.

Niežeby nemal rád, keď sa upravím, ale len ak niekde idem. Neznáša chuť lesku na pery, ani make upu na jazyku.
Chvalabohu.

Hmmm, a teraz si myslíš, zas jedna šmudla. A možná je to pravda, ale naozaj sa nemienim líčiť, keď idem vyniesť kôš, do obchodu alebo na túru do lesa.
A každý "normálny" muž musí pochopiť, že žena po toľkých dvadsaťštyri hodinových šichtách nemá čas ani chuť vyzerať dokonalo. 
Stačí, že musí byť dokonalá vo všetkom inom. 

Ako to berie spoločnosť

Nedávno som na svojej ksichtknihe robila taký menší pokus. Vycapila som si tam behom týždňa dve fotky, a čakala som.



















Myslím, že nie je ťažké zistiť, ktorá z nich bola viac opáčikovaná :-) (jedná mala 36 a druhá 51 a samozrejme pár komentov k tomu)
Trochu ma to zamrzelo, nebudem ti klamať. Keď aj moji dobrí priatelia mi jasne dali najavo, čo si o tom myslia :-).

Spoločnosť si skôr všimne vyretušovanú, nalíčenú, nastajlovanú krásku ako šedú myšku v lese, kedy som to skutočne ja, a kedy sa cítim najlepšie.





































Chceš počuť pravdu? 

Za každou touto fotkou stoja hodiny práce na mojom ksichte mojej šikovnej sestry, česanie, žehlenie, fúkanie...





Pózovanie, chodenie, objímanie dverí a plazenie sa po stenách, otáčanie sa presne podľa toho ako to fotograf potreboval, státie v nepríjemných polohách až mi hnáty tŕpli...


































A retuš, retuš, a neskutočná retuš.

Vyzerám dobre? No jasné, nie som to ja. Hodiny a hodiny práce, a ja som už po hodine chcela utiecť. Ja by som sa ako fotomodelka teda vôbec neuživila.
Je to fakt neskutočná nuda. A bolesť, keď musím nohu držať v pre mňa neprirodzenej polohe...


Každá žena je krásna


Ukázala som tieto fotky pár dobrým priateľom, ktorý skonštatovali, že ako dobrý je fotograf, vôbec ma nevystihol. A možno zo mňa na pár chvíľ urobil krásavicu, to hlavné tam nie je.

JA!!!







  


















Ja v prirodzenom prostredí, s úprimným úsmevom na tvári, skutočná ja bez príkras, tak ako ma vidí môj chlap a akú ma miluje.
Bez makeupu, bez retušu, bez umelých póz.

Jasné, aj ja chcem byť krásna, a keď idem niekde do spoločnosti, zverím svoju tvár mojej profi sestre, aby zo mňa spravila človeka.
Avšak po hodine tancovania a zabávania sa, vyzerám opäť ako šedá myška, kde len pár šmúh pod očami navráva, že tá čaja asi bola nalíčená.



V neznámej spoločnosti som nalíčenou snehovou kráľovnou, bez emócii, len aby mi omietka neopadla, aby som si linku nerozmazala. 
Avšak s priateľmi, kolegyňami a doma s rodinou som milovanou princeznou, takou, ako ma príroda stvorila. 
Usmiata, vyrehtaná, vyplakaná, vyhnevaná, vyvrieskaná...

MILOVANÁ!!!


Na záver


Slová, ktoré som nikdy nepochopila a asi nikdy nepochopím, vyslovil môj niekdajší kamarát:

"On by nemohol chodiť so škaredou ženou, pretože by sa hanbil ísť s ňou medzi jeho priateľov!"

Áno, stále okolo neho boli krásky, úžasné, dokonalé, štíhle, ale tupé ako torpéda, a jediné o čom sa s nimi dalo baviť bol sex a make-up. A i tak ich menil, a pri zmene mi povedal:

"S takou hlupaňou sa hanbím ísť medzi priateľov!"

No, čo na to povedať. Žena je len taká krásna, ako ju jej muž polieva. A celé je to o prioritách. Či chce muž so ženou žiť a rozmnožovať sa, alebo sa ukazovať na verejnosti :-).

Takže iba toľko. Kočky moje, ak chcete byť krásne ako modelky, nechcite. Nemyslíte si, že tie ženy na fotkách z módnych časopisov sú skutočne také krásne. Je to naozaj neskutočná práca maskéra, fotografa a photoshopu (alebo iného programu).
Aj tie ženy na fotkách v skutočnosti vyzerajú inak.

A čo robiť, ak sa svojmu mužovi nepáčite také aké ste ráno po zobudení? Uslintané, roztrapatené, uplakané?

Je na čase vymeniť chlapa, nie seba!!!

PS: A aby som nezabudla, a bola úprimná, nie sú to aktuálne fotografia. To som bola fotená ešte dávno pred tehotenstvom. Len aby si vedel. Momentálne mám o pár kíl viac, o nejakú tú vyrážku som bohatšia, i na mojej tvári sa odráža viac rokov v podobe nejakej vrásky naviac.
NO A ČO? 

Citát na záver:

"Ženy prikladajú väčšiu dôležitosť svojej kráse, než svojej inteligencii, pretože muži bývajú nezriedka hlúpi, ale málokedy slepí."

                                   Henry DeMontherland

Komentáre

  1. SKvelý článok... toto by si mala každá žena vylepiť na chladničku. Každá žena je krásna... (: a myslím si, že rovnako ako o zovňajšok sa treba starať o dušu a naopak! Predsa len zovňajšok je to prvé, čo človek vidí... ale nemyslím si, že to treba preháňať. Tiež ráno nestojím hodinu pred zrkadlom (:

    Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne ako hovoríš, mali by sme si to opakovať dennodenne ako mantru Som krásna...Áno, máš pravdu, že človek na prvý pohľad vidí len vonkajšiu krásu, ale stačí pár slov a z krásy je len zmes pary a smradu...:-). Inak, ale platí to aj opačne, u mužov je pre mňa dôležitejší rozum a zmysel pre humor. Ostatne, čo máš z peknej misky keď je prázdna :-)

      Odstrániť
  2. Dakujem Ti za dnesne pismenka, vystizne a pre mna extra trefne...
    Spomenula som si na prihodu, co som nedavno hovorila aj mojmu muzovi.. Raz davno pradavno mi jeden chalan povedal, ze sa do mna zalubil kvoli vlasom... A kedze ja som "zena cinu", tak som sa hned na dalsi den dala ostrihat nakratko... Ano, mal pravdu, vztah kratko na to stroskotal..
    A moj muz si dava trochu pozor na to, co mi povie :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To si super urobila tomu chlapovi. Inak, to už samo o sebe hovorí, čo to bolo zač... A môj chlap si tiež musí dvakrát rozmyslieť čo mi povie, lebo okamžite chytám za slovíčka a preberám každé jeho slovo. Takže mi môže hovoriť len pár viet:
      Dnes si krásna
      Nie, nie si tlstá
      Aká celulitída
      Kde máš tie vyrážky
      A podobne. Všetko ostatné už beriem osobne :-)

      Odstrániť
  3. Mnohem víc se mi líbíš na té nenalíčené fotografii jak máš hlavu lehce stranou a usmíváš se :) To je TOP :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :-). To všetko je mužova práca. Fotí ma vždy a všade hoc mne to vadí, lebo potom sa vidím ako vyzerám. U nás sú zrkadlá zakázané, tak len na fotkách potom vidím, ako vyzerám. Na tých novších sa poväčšine schovávam za syna :-). Aby som nevidela tie kilá navyše... Ale raz za čas sa mu podarí fotka, na ktorej sa páčim sama sebe. A práve tieto fotky ktoré som vybrala sú také :-). Kde sa aj ja sama sebe páčim :-). A tiež sa mi páči presne tá, najviac

      Odstrániť
  4. Konečne nejaký článok, ktorý aj má nejakú hodnotu a vyjadruje presne to, čo som už na blogu dávno chcela počuť :) Všade sú modelky a missky a my sa trápime nad svojou váhou výzorom, pretože už od malička ich vidíme a aký nám dávajú príklad? Nie som dosť ... som príliš tučná, nemám na to ,... Dokonca aj barbíny mali ideálne rozmery, inak si ich nikto nekupoval. A aby toho nebolo málo, ešte aj na mužských tapetách telefónu či počítača vidíme polonahé ženy či aj keď sú oblečené, tak div že im nie je vidno kosti. Ja som taká nikdy nebola a ani taká nebudem. Moja postava na to nie je stavaná a aj keď pravidelne cvičím, nie je možné, aby som mala takú postavu. Vždy to bolo tak že som sa nad tým trápila, no neriešila. Posledné 3 roky som však bola z mojej postavy absolútne sklamaná. Cca pred mesiacom som však prišla na to, že ak mám byť milovaná, tak ma chlap musí milovať takú aká som. Žena tak či tak na 90% priberie, keď otehotnie a po tehotenstve sa týchto tukov už nezbaví. A o muža ktorý ma opustí len kvôli tomu že som pribrala (pričom som vynosila JEHO dieťa), o takého nemá význam stáť.

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s 2ma GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som sa už za tie roky natrápila a nadepresiovala dosť, a po tehotenstve som si povedala, že už toho bolo dosť. A hlavne, keď viem koľko práce je za tým, aby človek ako tak na tých fotkách vyzeral dobre, tak som sa upokojila. A keď som konečne seba prijala ako človeka a nie ako krásnu barbienu a uspokojila som sa s tým, že zo mňa supermodelka nebude, cítim sa oveľa lepšie a ľahšie sa mi dýcha. Človek sa musí mať rád taký aký je, aby ho malo rado aj okolie. Ako píšeš, o takého chlapa je škoda stáť, ktorému sa moje telo nepáči. Som rada, že sa ti môj článok páčil, a že som ťa ním trochu potešila. Každá sme krásna, a kto to nevidí je slepý. A ak niekto túži viac po kráse a hlúposti...jeho problém. On sa bude trápiť :-)

      Odstrániť
  5. Ali, velmi pekny clanok.
    A stotoznujem sa s nazorom Daniely P. :)
    Len tak dalej :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Heni :-). A ja si to myslím, len mám pocit, že spoločnosť nejako škatuľkuje ľudí na pekných a škaredých. Ale veď ma poznáš, vieš čo si myslím o spoločnosti :-)

      Odstrániť
  6. Super,ale ked som ti to stale opakovala si ma nepocuvala. Holt, musela si na to prist sama :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aby som ti povedala pravdu, aj pri písaní toho článku ma chytala depka, hlavne keď som videla tie počty páčikov pri jednej fotke a tých málo pri tej druhej. A potom keď som sa pozrela do zrkadla a videla tie tukové vankúše okolo pása a kopec vyrážok a vrásiek na ksichte. No čo už, nikto nemladne. Ale už keď nemilujem svoj vzhľad, je dobré ak si na neho zvyknem :-)

      Odstrániť
  7. Fotograf ma zachytit krasu zeny,pouzit photoshop ano...ale na male nezrovnalosti (lebo ti prave vybehla vyrazka ;))a nie na odstranenie crtov tvare,ty vies co si myslim o tych fotkach vyssie,jednoznacne som za fotky na ktorych si ty :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oko fotografa sa nezaprie :-). A presne o tom to je, dobrý fotograf má vystihnúť krásu ženy tak, aby musel čo najmenej retušovať. Ale ako vidím, ten človek mi vyretušoval aj nohy, i keď neviem prečo, bo chlpov na nej mám dosť poskromne, ak vôbec sa nejaké nájdu :-). V tom je dobrý môj chlap, ktorý ma dokáže na fotkách lepšie zachytiť. A hoc sa na ne nerada dívam, ale z tých 5000 nájdem minimálne dvesto na ktorých vyzerám tak, že sa páčim sama sebe. A to je čo povedať :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Za každý komentár, pochvalu, pokarhanie i konštruktívnu kritiku ďakujem

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Diagnóza: Molusky - to asi nebudú kiahne

Diagnóza: Tetania - novodobý problém mladých

To nevymyslíš, to je naša realita